Dla smakoszy ryby:
Miruna
Udało się kupić świeżą Mirunę, którą po umyciu, okrasiłem delikatnie Vegetą Natur, następnie odstawiłem w chłodne miejsce na godzinę.
W tym czasie obrałem ziemniaki, wstawiłem i przygotowałem surówkę np. z marchewki. Następnie rozgrzałem delikatnie patelnię, dałem olej rzepakowy rafinowany.
Mirunę okrasiłem mąką, jajkiem i bułką tartą i następnie na delikatnie rozgrzaną patelnię włożyłem do smażenia. W połowie smażenia pierwszej strony wrzuciłem posiekana 2 ząbki czosnku. Po obróceniu ryby, nałożyłem pokrojoną w talarki czerwoną cebulę i przykryłem patelnią pokrywką, pozostawiając na małym ogniu.
Rybę, puree ziemniaczane i surówkę nałożyć, podając ciepłe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz